Parkinson boksen

Star Boxing biedt ook zeker boksen voor mensen met Parkinson.

 

Boksen voor mensen met Parkinson is wereldwijd flink in opkomst. Uiteraard zijn deze lessen speciaal gevormd voor deze doelgroep: met een intensiteit en een tempo zoals het past bij en gunstig is voor deze kenmerkende aandoening.

 

Een gevolg van Parkinson is een achteruitgang van motorische vaardigheden, balans, vaardigheden op gevoel en het spreken. Er is nog steeds geen geneesmiddel tegen deze ziekte.

 

Wel is ontdekt dat boksen ontzettend gunstig is voor Parkinsonpatiënten doordat we tijdens boksen ons hele lichaam trainen door de snelle combinatie van oog-hand coördinatie en voetenwerk Deze oefening bevordert de herontwikkeling en versterking van de hersenen en lichaamsfuncties.

 

Bovendien combineert boksen anaerobe (hoge intensiteit, korte duur)en aerobe (lage intensiteit, langere duur) training, wat tevens het zelfvertrouwen blijkt te stimuleren.

Volgens de Parkinson Vereniging, zijn er momenteel meer dan 10 miljoen mensen met de Ziekte van Parkinson. Het is een ziekte die anderhalf keer zo veel mannen als vrouwen treft en bovendien mensen van een relatief jonge leeftijd. Een geschatte vier procent van de Parkinsonpatiënten wordt vóór vijftigjarige leeftijd gediagnostiseerd.

 

Boksen helpt niet alleen om de relatie tussen het lichaam en de hersenen te stimuleren, maar ook bevordert het zelfvertrouwen van de patiënten. Boksers merken een verbetering van hun gehele lichaamskracht en motorische vaardigheden op, maar ook leren zij om los te laten en deel uit te maken van een gezonde gemeenschap die er naar streeft de algemene kwaliteit van het leven van Parkinsonpatiënten te verbeteren.

Bekijk ook zeker deze Engelstalige uitzending van het CBS nieuws: